Om Gunilla

Så länge jag kan minnas har jag format figurer, älskat materialet, den så direkta leran. Ibland är den bångstyrig och lever sitt eget liv och istället för den tänkta modellen växer en helt annan gubbe fram, spännande!


Jag arbetar i både stengods och lergods beroende på vilket uttryck jag söker. Gör både figurer och bruksgods. Numer jobbar jag bara på hobbybasis när lusten faller på, är ju pensionär och njuter av friheten att göra vad jag vill och planera mina dagar som dom kommer. Tidigare har jag under många år varit formgivare främst till Gabriel Keramik men även Torekov keramik. Har haft egen verkstad och tillhörande liten butik.Är fritidspedagog, parallellt med mitt arbete som keramiker har jag jobbat inom barnomsorg och skola, en ynnest att få följa barnens utveckling och att få vara i deras sfär av nyfikenhet och kreativitet.

Har haft förmånen att under största delen av mitt liv bo på landet i närhet till naturen, hästar och hundar har varit trogna följeslagare genom livet

Mitt liv med barn djur och natur har gett mej en källa av inspiration

Jag önskar att mina figurer lockar till ett leende, kanske kan roa en smula. Vill med dom försöka påminna oss om allt fantastisk och glädjande i livet. Vi dränks i elände och ondska från jordens alla hörn vilket vi naturligtvis inte ska vända blicken ifrån men den allra minsta lilla glädje kan ge oss en smula styrka...

 

"Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande. Det kan vara tungt men man måste försöka. Om man ger upp och druknar i sorgen, ökar man världens elände"

Tage Danielsson